Drukkerij Arijs neemt De Riemaecker over

Twee familiale drukkerijen uit de Vlaamse Ardennen slaan de handen in elkaar. Drukkerij De Riemaecker uit Nukerke en Drukkerij Arijs in het naburige Kluisbergen bundelen de krachten. De activiteiten worden vanaf 1 september 2024 gecentraliseerd in Kluisbergen.

Een nieuw hoofdstuk in het grote consolidatieboek van de grafische industrie wordt dezer dagen geschreven in de Vlaamse Ardennen. De familie Deriemaeker heeft sinds 1947 een drukkerij in Nukerke (Maarkedal). Sedert 1997 is het de derde generatie – met Donaat Deriemaeker, zijn zus Ingeborg en zijn schoonbroer Martin Desmaele – die het bedrijf samen met twee medewerkers runnen.

Vanaf 1 september 2024 worden de krachten gebundeld met Drukkerij Arijs in Kluisbergen. De wortels van Drukkerij Arijs gaan terug tot in 1960. Het bedrijf groeide in drie generaties van een artisanale eenmanszaak tot de gediversi7eerde drukkerij van vandaag met offset, digitale druk, zeefdruk, foliedruk en grootformaatprint.

 

Fusies en overnames

Het familiebedrijf wordt geleid door Ben Arijs en de laatste jaren wordt er werk gemaakt van regionale fusies en overnames. Met in 2013 de overname van Drukkerij Vuye in Oudenaarde. Scanbo in Temse volgde in 2017. Een jaar later was er de fusie met Drukhuis De Grote Arend (Ronse). In 2020 was het de beurt aan Drukkerij Van Nieuwenhove uit Buggenhout. Vorig jaar werden de krachten gebundeld met Drukkerij De Vuyst/Punta uit Gavere. Voor Donaat Deriemaeker, bestuurder bij Drukkerij De Riemaecker, biedt de overname perspectief voor het familiebedrijf, de klanten en de medewerkers. “Iedereen gaat mee naar
Kluisbergen. De overname zorgt voor extra capaciteit en meer mogelijkheden voor onze klanten.” De twee familiale drukkerijen werken al langer samen. “We waren bij wijze van spreken al verloofd en nu zijn we getrouwd”, duidt Deriemaeker. Hij benadrukt het familiale karakter van Drukkerij Arijs en de nabijheid van de vestiging in Kluisbergen.

 

Bron
Kurt De Cat (2024, 1 juli). Drukkerij Arijs neemt De Riemaecker over. Knack. https://grafisch-nieuws.knack.be/grafisch-nieuws/drukkerij-arijs-neemt-de-riemaecker-over/article-news-1942764.html