After press

Wat is AFTER PRESS?

After press zijn alle handelingen die gebeuren aan het drukwerk na het drukken.
Drukkerij Arijs beschikt over een volledig uitgeruste afwerkingsafdeling. Dit betekent dat 90% van al onze producten binnenshuis afgewerkt worden.

De afwerking wordt bij ons aanzien als de kroon op het werk.
Daarom zorgen wij ervoor dat uw drukwerk tot in het laatste detail feilloos wordt afgewerkt en netjes wordt verpakt.

Afwerkingsmogelijkheden

Snijden, rillen en kapvormen

Het snijden is een belangrijke stap in de afwerking. Ook heel speciale snijvormen zijn mogelijk, hiervoor wordt een stansvorm op maat gemaakt op basis van uw aangeleverd bestand. Dit laat toe het drukwerk uit te kappen volgens een originele vorm.

Brochures worden gebiegt (gerild), dit betekend het aanbrengen van een machinale vouwlijn om achteraf de brochure volledig recht te kunnen vouwen en te vermijden dat het papier zou breken bij het plooien.

Vouwen, nummeren, perforeren

Folders en promotiemateriaal kunnen op verschillende manieren geplooid en dichtgevouwen worden.

Wij kunnen ook perforeren, dwz een afscheurlijn aanbrengen aan bvb een tombolalot, 1 of meerdere boorgaten aanbrengen, nummeren van elk exemplaar met een gepersonaliseerd nummer.

Ook het aanbrengen van een kraslaag zoals bij een kraslot behoort tot de mogelijkheden.

Inbinden, nieten, lijmen, wire-O

Samengestelde drukwerken kunnen op verschillende manieren bijeengebracht worden.

Inbinden is de meest traditionele manier, die zijn degelijkheid al eeuwen bewezen heeft. De vellen worden per katern samengebonden en verzameld, nogmaals samengebonden en vastgehecht aan een kaft.
Nieten is mogelijk voor niet te dikke magazines en brochures.
Lijmen is een goedkope maar minder bedrijfszekere manier. Dit is wel de perfecte oplossing voor schrijf- en notablokken, bureau-onderleggers, kalenders, …
Wire-o binding is een veel gebruikte bindwijze. Door middel van een metalen spiraal wordt het binnenwerk aan elkaar verbonden. Het binnenwerk krijgt geponste gaatjes waar het spiraal doorheen wordt gedaan. Brochures afwerken met metalen ringen biedt als voordeel dat volumineuse drukwerken toch makkelijk te doorbladeren zijn doordat de bladen volledig rondgedraaid kunnen worden.

Vernis, UV-lak, plastificatie

Vernis is een beschermingslaag die aangebracht wordt voor de bescherming van het te behandelen drukwerk.
Deze kan zowel mat als glanzend verkregen worden.
Plastificatie omhelst het aanbrengen van een kunststoffen beschermingsfilm bovenop het bedrukte vel. Dit kan zowel recto als verso, in matte, glanzende of een effect afwerking. Deze folie heeft een hoge mechanische weerstand en beschermt tegen vocht, scheuren, krassen en andere beschadigingen.
Een UV lak maakt het leggen van mooie accenten mogelijk, op specifieke plaatsen in uw drukwerk. Hier wordt een glanzende plaatselijke of volledige lak gelegd bovenop het drukwerk. Deze lak geeft een glossy effect en laat bvb een foto of logo beter naar voor komen.

Verpakking & transport

Alle drukwerk wordt met de grootse zorg gerealiseerd. De verpakking is ook heel belangrijk omdat ze het drukwerk beschermt op zijn reis naar de eindbestemming.

Wij verpakken al naargelang de zending, in kartonnen dozen, op paletten, per kleine hoeveelheden, de levering gebeurt volgens uw wensen.

Heb je een afwerkingsmethode nodig dat hierboven niet vermeld staat? Vraag er gerust naar.

Onze realisaties

We laten onze klanten graag even gluren bij de buren. Daarom zetten we enkele mooie en originele samenwerkingen in de kijker. Zo zie je meteen dat Drukkerij Arijs het woord bij de daad voegt.

Laat je inspireren

Kwalitatief drukwerk voor elk project