Offset

Wij hebben onze eigen zeefdrukafdeling en dat biedt dat heel wat mogelijkheden op het gebied van het veredelen van drukwerk. Zo kunnen wij eenvoudig plaatselijk uv-lak, krab-inkt, glinster effect of vele andere effecten aanbrengen.

Zeefdruk is een druktechniek waarmee een uitgebreid assortiment aan materialen voorzien kan worden van beeldmateriaal. Zeefdruk is geschikt voor uiteenlopende toepassingen en formaten. Door de combinatie met onze grootformaat printer kunnen wij u voor elke toepassing de beste oplossing bieden in kwaliteit, oplage en formaat.

Met onze zeefdrukpers die een drukformaat heeft van 1400 x 1000 mm kunnen wij een ruim assortiment van dragers bedrukken, zoals werfborden, immoborden, vinyl stickers, kunstreproducties en vele meer.
Dit voor zowel kleine als grote oplagen.

Het principe van de zeefdruktechniek is doordruk. Een stuk fijn gaas van zijdepolyester of staal wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens (meestal) voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positieffilm belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt.

Men brengt de inkt op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp (de beelddrager) wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt. Het principe is vrij eenvoudig maar doordat zeefdruk inzetbaar is op alle gebieden waar iets te bedrukken valt wordt het ingewikkelder.

Ieder materiaal heeft verschillende eigenschappen en voor verschillende materialen heeft men verschillende soorten inkt nodig. Nylon is bijvoorbeeld niet met papierinkt te bedrukken maar omgekeerd kan wel.

Zeefdrukinkt is goed dekkend; dit maakt dat ook gedrukt kan worden op donkere beelddragers. Dit in tegenstelling tot vlakdrukhoogdruk en diepdruk, waarbij altijd transparante inkten gebruikt worden.

Ook is er een zekere verwantschap met de klassieke stenciltechniek, waarbij de inkt eveneens door kleine gaatjes in de drukvorm (het stencil) heen op het papier wordt geperst.

Onze realisaties

We laten onze klanten graag even gluren bij de buren. Daarom zetten we enkele mooie en originele samenwerkingen in de kijker. Zo zie je meteen dat Drukkerij Arijs het woord bij de daad voegt.

Laat je inspireren

Kwalitatief drukwerk voor elk project